CHJ-Label

van de Confrérie van de Hasseltse Jenever

De Confrérie van de Hasseltse Jenever waardeert zijn schenkers

Horecazaken die minstens twee Hasseltse graanjenevers op de kaart zetten en hun kandidatuur insturen, kunnen vanaf 2018 een erkenning van de Confrérie van de Hasseltse Jenever, het Zilveren Label, verwerven. Met het initiatief wil de Confrérie haar geliefde streekproduct promoten en de consumptie van het Hasselts witteke een nieuw élan geven.

Zowel cafés, brasseries als restaurants kunnen het label krijgen en ze hoeven zelfs niet in Hasselt te liggen. Er zijn twee labels: een zilveren en een gouden. Dat Zilveren Label krijg je wanneer je zaak minstens twee Hasseltse graanjenevers van verschillende stokers aanbiedt; Smeets, het Jenevermuseum, Vanderlinden, Fryns en ‘t Stookkot. Na drie jaar kan het etablissement doorgroeien naar het Gouden Label wanneer het dan drie of meer Hasseltse graanjenevers van diverse stokers op de kaart aanbiedt. De zuivere graanjenevers zijn essentieel  voor het nieuwe jeneverlabel. Fruitjenevers, cocktails en dergelijke komen niet in aanmerking.

Tijdens rondleidingen in de stad krijgen de gidsen vaak de vraag waar de autochtone inwoner of de nieuwsgierige toerist een echte Hasseltse borrel kan proeven. Uiteraard weten die waar dat kan, maar het aanbod is beperkt, zeker als je de mogelijkheid wilt hebben om te kiezen tussen verschillende stooksels. Daar wil de Confrérie van de Hasseltse Jenever duidelijkheid in brengen met het uitreiken van een mooie oorkonde die de uitbater kan ophangen in zijn zaak. Tegelijk krijgt hij ook een labelsticker die als een soort keurmerk op het raam of de deur van de zaak gehangen wordt.

19 etablissementen en het nationaal jenevermuseum hebben tot nu toe het zilveren label kunnen bemachtigen. We zetten ze even op een rijtje.

Caracole
Zuivelmarkt 16 – Hasselt

In de Kleine Hal

Maastrichterstraat 30 – Hasselt

Vous Lé Vous 

Wimmertingenstraat 76 Hasselt

De Lavendelhoeve – Limburg Lavendel

Olmenbosstraat 25 – Hasselt

De Goei Goesting     

Zuivelmarkt 18 – Hasselt
’t Grevenhuis
Markt 5 – Borgloon
Kermeta
Diestersteenweg 204 – Kermt
Hostellerie des Ducs 

Boulevard Jean-Brisseau

Duras (F)

L’ Aperi Vino

Zuivelmarkt 20 – Hasselt

In de Vaart van Maastricht

Maastrichtersteenweg 32 – Hasselt

Café Kerkhof  

Sint-Truidersteenweg 208 – Hasselt

Nationaal Jenevermuseum

Witte Nonnenstraat 19 – Hasselt

Borrelhuis

Witte Nonnenstraat 28 – Hasselt

De Stroobander
Sint-Jozefsplein 13 – Hasselt

Het Smaaksalon

Maastrichterstraat 61 – Hasselt

’t Raedhuijs

Kerkplein 6 – Kortessem

In ‘t DorP 

Joris Van Oostenrijkstraat 80 – Hasselt
Jeneverie ’t Spul
Hoogstraat 92 – Hasselt

Grand Café Drugstore
Grote Markt 10 – Hasselt

Wilt u uw eigen etablissementen ook in de kijker zetten?

Horecazaken kunnen kandideren via het secretariaat. Het label is volledig gratis. Ook zaken die buiten Hasselt gelegen zijn en aan de voorwaarden voldoen, kunnen het label bemachtigen.